Terassin lasikaiteet tuovat turvallisuutta ja tyyliä ulkotiloihin

Julkaistu

Lasikaiteet ovat yhä suositumpia suomalaisilla terasseilla, ja ne tarjoavat paitsi esteettisyyttä, myös käytännöllisyyttä ja turvallisuutta. Terassin lasikaide tuo modernia ja tyylikästä ilmettä ulkotilaan, samalla suojaten terassin käyttäjiä putoamisilta. Lue artikkelistamme, miksi lasikaide on hyvä valinta terassille ja mitä ottaa huomioon lasikaidetta suunnitellessa. 

Miksi valita lasikaide terassille?

Tyylikkyys ja avoimuus

Terassin lasikaide luo ilmavan ja modernin vaikutelman, joka lisää koko terassin arvokkuutta. Läpinäkyvä lasi antaa ympäröivän maiseman näkyä esteettömästi, mikä luo avaran tunteen pienemmillekin terasseille. Lasikaide terassille on erityisen suosittu ratkaisu luonnonkauniissa rantakohteissa ja kaupunkiasunnoissa, joissa halutaan maksimoida maisemien näkyvyys.

Turvallisuus ennen kaikkea

Terassin lasikaide ei ole ainoastaan visuaalinen valinta, vaan myös käytännöllinen ja kaunis ratkaisu turvallisuuden kannalta. Tukevat lasikaiteet tarjoavat vakautta ja estävät lasten ja lemmikkien putoamisen terassilta. Lasikaiteet valmistetaan karkaistusta tai laminoidusta lasista, mikä varmistaa niiden kestävyyden ja turvallisuuden vaativissakin sääolosuhteissa. 

Suomen rakennusmääräykset määrittävät terassin kaiteen vähimmäiskorkeudet erilaisille terasseille, jotta riski putoamiseen saadaan minimoitua. Kaide tulee rakentaa terassille aina, kun putoamisen vaara on olemassa ja kun putoamiskorkeus ylittää 500 mm. Suojakaide vaaditaan, kun putoamiskorkeus on yli 700 mm sellaisissa kohteissa, joihin lapsilla on pääsy. Vaikka turvallisuusmääräykset eivät velvoittaisi kaiteen rakentamiseen, lasikaiteella voidaan rajata kulkua ja tuoda ilmettä avoterassille. 

Lasikaiteen suunnittelu terassille – tärkeimmät huomioitavat seikat

Materiaali ja sen laatu

Lasikaiteet voidaan valmistaa eri tyyppisistä laseista, kuten kirkkaasta, himmeästä tai värillisestä lasista. Karkaistu lasi on suositeltu vaihtoehto, sillä se on viisi kertaa tavallista lasia kestävämpää. Laminoitu lasi puolestaan tarjoaa lisäturvaa, sillä se pysyy koossa, vaikka se sattuisi rikkoutumaan. 

Lasikaiteiden kiinnitys ja runkomateriaalit

Lasikaide voidaan kiinnittää terassille useilla eri tavoilla. Yleisimpiä kiinnitysvaihtoehtoja ovat ruostumattomasta teräksestä valmistetut tolpat ja kiinnikkeet, jotka antavat kaiteelle modernin ilmeen ja kestävät hyvin Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Lasikaide voidaan myös asentaa ilman näkyviä kiinnikkeitä, jolloin se näyttää leijuvan ilmassa. 

Runkomateriaaliksi voi valita esimerkiksi alumiinia tai puuta, jotka tuovat erilaisia visuaalisia ilmeitä. Alumiinikehys on huoltovapaa ja moderni valinta, kun taas puinen runko tuo lämpimän ja luonnonläheisen vaikutelman. 

Ammattilainen osaa antaa parhaimman arvion siitä, millainen runkomateriaali ja millaiset kiinnitysvaihtoehdot sekä lasi sopivat juuri sinun kohteeseesi. Älä siis epäröi pyytää ammattilaisen apua terassin lasikaiteesta haaveillessasi.

Terassin lasikaiteen asennus on paras jättää ammattilaiselle

Lasikaiteen asentamisessa on suositeltavaa kääntyä ammattilaisen puoleen. On tärkeää ottaa huomioon, että terassin lasikaide on turvallisuutta lisäävä elementti, joten pienetkin virheet asennuksessa voivat olla riski. Ammattilaisen suorittama asennus takaa, että lasikaide asennetaan oikeaoppisesti ja turvallisesti. He varmistavat, että kaide täyttää rakennusmääräykset ja kestää pitkään. Ammattilaisten avulla vältyt myös mahdollisilta ongelmilta, kuten vääränlaisilta kiinnikkeiltä tai heikkolaatuisilta asennusmateriaaleilta. 

Terassin lasikaiteet yhdistävät modernin ilmeen ja käytännöllisyyden, tuoden samalla turvallisuutta ulkotiloihin. Olipa kyseessä pieni kaupunkiterassi tai tilava rantakohde, lasikaide terassille voi olla täydellinen valinta korostamaan ympäristön ja kohteen kauneutta. Valitsemalla laadukkaat materiaalit ja luotettavan asennuspalvelun, voit varmistaa, että lasikaiteesi kestää Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa ja tarjoaa miellyttäviä hetkiä terassilla vuosiksi eteenpäin. 

Glasluckanilta saat Suomessa mittatilaustyönä valmistetut korkealaatuiset terassin lasikaiteet sekä ammattitaitoista apua jo suunnitteluvaiheessa. Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan teille yhdessä unelmienne terassi!

Soita: 03 588 7385 

Laita sähköpostia: myynti@glasluckan.fi 

Käy yhteystiedot sivullamme täyttämässä yhteydenottolomake. 

Tai ota yhteyttä jälleenmyyjiimme